Mot New York

Skrivet av LaosWebMaster, 2 februari 2012 05:34


Post-14-003

Onsdags morgonen började mycket tidigt då vi nu skulle lämna Washington D.C. för att ta tåget mot New York. Efter en mastodont utcheckning lämnade vi hotellet för ett regnigt Washington och taxibilar som tog oss mot stationen.

Post-14-001Post-14-002

Tågtrafiken är som bekant inte lika utbyggd i USA som den är i Europa. Själv hade jag hört en del negativt om hur tågenresandet fungerade, till största del därför att tågtrafiken är mycket lågt prioriterad. Men, Washington central station var en vacker byggnad och verkade ha mycket passagerare. Kanske beror detta på att linjen mellan Washington och New York är gammal och byggdes då tågtrafiken spelade en stor roll för människors resande. Lägg därtill att detta område på östkusten är tätt befolkat.

 

Resan gav många av oss möjlighet att sova en extra stund vilket var uppskattat. Men väl framme i New York var rörde vi oss genast mot hotellet för att checka in, äta lunch och sedan ta oss till det svenska konsulatet.